Professionele waardebepaling van uw eigendom

Wie vastgoed wil kopen of verkopen, wil maar een ding kennen: DE JUISTE PRIJS. Maar het is niet zo eenvoudig om de waarde van een woning correct te bepalen.

Voor deze waardebepaling van uw vastgoed gaan we grondig te werk, dit mag geen giswerk zijn.

Hoe gaan we te werk?

Kennismaking

In de kenningsmakingsfase toetsen we graag de wensen van de klant af, dit doormiddel van een gesprek want zo heeft elke eigenaar zijn verwachtingen.

Hoeveel is mijn woning waard?

Als ervaringsdeskundige gaan we onderzoeken hoeveel uw woning, appartement of bouwgrond waard is. Hier spelen vele factoren een grote rol, zoals de ligging, ouderdom, afwerkingsgraad, omvang, etc…Door rekening te houden met al deze factorenen de calculatie van verschillende berekeningsmethodes krijgt u een correct inzicht in de JUISTE waarde van uw woning.

Welke methodes hanteren we?

Vergelijkende methode

Hiervoor gaan we een vergelijkend buurtonderzoek uitvoeren naar panden die op uw pand lijken qua omvang, afwerking, aantal kamers en ligging.

Rentabiliteitsmethode

Bij de verhuur vanuw woning verwacht u een bepaald rendement. Op basis van de gemiddelde verhuurprijs en een rentabiliteitsmethode kan u de waarde van uw woning te weten komen.

Analytische waarde

Wat is dewaarde van de grond, wat is de nieuwbouwwaarde van de woning, zijn er nog andere uitbereidingen of mogelijkheden? Belangrijke factor is dat we hier rekening houden met de ouderdom en slijtage om zo tot de juiste waarde te bekomen.

Statistische waarde

De statistische waarde berekenen we aan de hand van software die op basis van gegevens de verkoopswaarde van uw woning kan bepalen.

Eindwaarde

Door de combinatie van de uitkomsten van de verschillende methodes komen we tot een eindwaarde,deze wegen we af ten opzichte van uw verwachtingen en wensen. Een correcte waardebepaling, gecombineerd met de juiste strategie is essentieel voor een succesvolle verkoop van uw eigendom.

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende waardebepaling?