Professionele waardebepaling van uw eigendom

Wie vastgoed wil kopen of verkopen, wil maar een ding kennen: DE JUISTE PRIJS. Maar het is niet zo eenvoudig om de waarde van een woning correct te bepalen.

Voor deze waardebepaling van uw vastgoed gaan we grondig te werk, dit mag geen giswerk zijn.

Hoe gaan we te werk?

Bij Ryck-art Projects hanteren we een gestructureerde en professionele aanpak voor onze gratis waardebepalingen. Hier is een overzicht van hoe we te werk gaan:

  • Aanvraag: U kunt een gratis waardebepaling aanvragen via onze website, telefonisch of per e-mail. We zullen u vragen om relevante informatie te verstrekken over het vastgoed waarvoor u een waardebepaling wilt ontvangen, zoals het adres, de grootte, het type pand en andere relevante details.

  • Afspraak: Na ontvangst van uw aanvraag zullen we contact met u opnemen om een afspraak te plannen voor de waardebepaling. We streven ernaar om dit op een tijdstip te doen dat voor u het beste uitkomt.

  • Bezichtiging: Tijdens de afspraak zal een van onze ervaren makelaars uw vastgoed bezichtigen. Dit stelt ons in staat om een nauwkeurige en objectieve beoordeling te maken van de eigenschappen en de staat van het pand.

  • Marktonderzoek: Na de bezichtiging voeren we uitgebreid marktonderzoek uit om de huidige vastgoedmarkt in de omgeving te analyseren. We kijken naar vergelijkbare eigendommen die recentelijk zijn verkocht of verhuurd, evenals andere relevante factoren die van invloed kunnen zijn op de waarde van uw eigendom.

  • Waardebepaling: Op basis van onze bezichtiging en marktonderzoek stellen we een gedetailleerd rapport op met onze waardebepaling van uw vastgoed. Dit rapport omvat een schatting van de actuele marktwaarde van uw eigendom.

  • Presentatie: We plannen een vervolgafspraak met u om het waardebepalingsrapport te presenteren. Hier zullen we u inzicht geven in onze bevindingen en het proces van de waardebepaling toelichten.

  • Advies: Na de presentatie van het rapport kunt u rekenen op deskundig advies van onze makelaars. We beantwoorden eventuele vragen die u heeft en geven aanbevelingen over mogelijke vervolgstappen, afhankelijk van uw doelen en wensen.

Welke methodes hanteren we?

Vergelijkende methode

Hiervoor gaan we een vergelijkend buurtonderzoek uitvoeren naar panden die op uw pand lijken qua omvang, afwerking, aantal kamers en ligging.

Rentabiliteitsmethode

Bij de verhuur vanuw woning verwacht u een bepaald rendement. Op basis van de gemiddelde verhuurprijs en een rentabiliteitsmethode kan u de waarde van uw woning te weten komen.

Analytische waarde

Wat is dewaarde van de grond, wat is de nieuwbouwwaarde van de woning, zijn er nog andere uitbereidingen of mogelijkheden? Belangrijke factor is dat we hier rekening houden met de ouderdom en slijtage om zo tot de juiste waarde te bekomen.

Statistische waarde

De statistische waarde berekenen we aan de hand van software die op basis van gegevens de verkoopswaarde van uw woning kan bepalen.

Doel van onze waardebepaling

Het doel van onze gratis waardebepaling is om u een duidelijk inzicht te geven in de huidige marktwaarde van uw vastgoed, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen. Onze makelaars staan bekend om hun transparante en professionele aanpak, en we streven ernaar om u de best mogelijke service te bieden bij elke stap van het proces. Interesse? Neem gerust contact met ons op! Onze professionele makelaars staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de details die u nodig heeft. Ontdek hoe we u kunnen helpen met een nauwkeurige waardebepaling van uw vastgoed. We kijken uit naar een samenwerking met u!

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende waardebepaling?